Det är vampyrpolitik, som vanligt…

27 Maj

deadlockedI Charlaine Harris näst sista bok i serien om Sookie Stackhouse är vampyrkungen Felipe de Castro i Shreveport för att förhöra Eric och de andra vampyrerna. När liket av en kvinna som besökt Erics fest dyker upp på gräsmattan utanför hans hus är det Sookie och Bill som måste ta reda på vad som hänt. Sookie tror att den döda kvinnan inte har något med henne att göra, men hon kan inte ha mer fel, hon har en fiende närmare än vad hon någonsin kunnat ana.

Deadlocked är den tolfte boken i serien och det övernaturliga börjar bli lite för övernaturligt och serien går lite på tomgång. Trots detta gillar jag boken, jag tycker om Sookie och jag gillar att till och med i bok tolv kan historien ta oväntade vändningar. Sookie har utvecklats genom serien, hon har blivit mer trygg i sig själv och är inte längre så blåögd, hon ifrågasätter andras motiv mycket mer. Hennes ställning i samhället har också utvecklats och hon har blivit en viktig medelpunkt för de flesta karaktärerna i Bon Temps. Att boken utspelar sig i nutid tycker jag om och att Charlaine Harris lyckas få med riktiga händelser i boken, som översvämningen i New Orleans som hon skrivit om i tidigare böcker, gör serien till mer än en platt Paranormal Romance.
Charlaine Harris språk är enkelt och jag har läst alla böckerna på engelska, det smyger sig in lite sydstatsdialekt i böckerna och det tycker jag är både bra och roligt.

Trots att det då alltså är tolfte boken i serien och Charlaine Harris verkar ha börjat få slut på idéer så gillar jag boken och den är läsvärd. Jag ser även mycket fram emot att läsa sista delen i serien Dead Ever After och novellsamlingen A Touch of Dead. Dead Ever After har ju upprört väldigt många, och till och med genrerat en del dödshot av författaren – så det ska bli väldigt spännande att se vad hon gör med karaktärerna nu när serien fått ett avslut. Böckerna är för mig något av ett guilty pleasure och jag läser gärna om Sookie när jag hamnat i en lässvacka för då hittar jag alltid tillbaka. Jag tycker faktiskt att TV-serien är riktigt bra också även om den har tagit en annan väg än böckerna så kompletterar de varandra fint.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Boktycke

En blogg av en aspirerande författare

Vänd blad

Böcker i allmänhet, ungdomsböcker i synnerhet

Il sogno d'Italia

Att WWOOF:a - drömmen om Italien!

Den döda zonen

Författarblogg och bokblogg av Martin Falkman - författare till Tunneln i slutet av ljuset och Mördarens väg.

Bokdivisionen

- böcker, läsning och min bokläsning

Adlibris

– En blogg för bokälskare –

Books ABC

Att läsa är att leva - en bokblogg med böcker från A till Ö

Bokbiten

Jag och mina böcker

born a champion

Från flubb till former! min resa från 133 kg till 79 kg.

Bibliotekskort

Två vänner, ett intresse - att se Sverige genom dess bibliotek

Petra Hyberg

All beautyful, creative things

Lingolitt

Lingvistik + litteratur = sant

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: