OM det blir bättre så kanske

22 Apr

Första numret av Om trillade ner i min brevlåda för ett någon vecka sedan som recensions ex från Booked, ett mycket trevligt koncept ska tilläggas. Om är mitt första rec.ex från Booked.

Om magazine presenteras som ett glossigt livsstils magasin, och jag måste säga att vid första anblicken lovar framsidan mycket läsning. Men insidan håller tunt. Texterna om Rebecca och Fiona, Lady Gaga, Nathalie Rykiel och Ulrika Lundgren är kort sagt tråkiga, främst för att de är alldeles för korta och egentligen inte speciellt matiga. Stora bilder som tar upp halva sidor gör att texterna tillåts ta upp fler sidor än vad som egentligen är nödvändigt. I ledaren skriver Chefredaktör Anna Nordbeck att man vill ha en bred publik, både män och kvinnor ska intresseras av tidningen. I deras första numret känns det dock mest som ett kvinnligt magasisn även om det finns modeuppslag för både kvinnor och män så väger inte den korta texten där Adam Tensta svara på frågor upp avsaknaden av män i tidningen.  Nu säger jag inte män inte kan intresseras av Lady Gaga eller någon av de andra kvinnorna i tidningen utan bara att mitt första intryck säger livstilsmagasin för kvinnor istället för kvinnor och män.

Jag gillar blandningen av texter, även om det känns lite som att man har fokuserat på kvantiteten av ämnen istället för kvaliteten i texterna.  Tidningen innehåller även mycket reklam, men vilken tidning gör inte det i dagsläget? På nått sätt måste man ju få inte pengar. Jag gillar även Om böcker , trots att den främst presenterar böcker som redan rönt mycket uppmärksamhet så är det ett intressant urval och en bra blandning av förlag och ämnen.  Jag gillar faktiskt Hype sidan också som jag tror har störst potential, det var den första text jag valde att läsa.  Krönikan skriven av Anders Rydell var kul om än cynisk. Reseguide sidan var rätt blasé, tips som räknas upp är alltid bra, men det hade varit mer givande med ett reportage. Vem som helst kan ju med lite googlande hitta turistmålen.

Det finns potential i tidningen och priset 29 kr känns ju riktigt bra, det gör att man kanske kan leva med reklamen och de mindre intressanta texterna. Kanske passar tidningen till en kortare resa för det är mest bilder i den som åtminstone jag snabbt skummar förbi, å andra sidan läser jag ju mest Filter och ViLäser som är helt andra sorters tidningar. Antagligen tillhör jag nog inte den tilltänkta målgruppen.

Annonser

3 svar to “OM det blir bättre så kanske”

 1. fiberglasodin 2012/04/22 den 08:31 #

  Fick också denna från Booked. Håller helt med i det du säger. Känns mest som en tjejtidning. Enda indikationen jag såg på att tidningen även var för killar var några få reklambilder med herrkläder. Priset var bra jämför med de flesta tidningar där ute som kostar som en pocketbok typ. Men kommer knappast fortsätta köpa den.

  • poplitt 2012/04/22 den 09:15 #

   Nej, då måste de verkligen jobba med innehållet. De kunde varit intressant. I nuläget känns en dålig bok mer lockande som sällskap.

 2. Maria 2012/04/26 den 08:20 #

  Då vet jag att det här inte är en tidning för mig. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Boktycke

En blogg av en aspirerande författare

Vänd blad

Böcker i allmänhet, ungdomsböcker i synnerhet

Il sogno d'Italia

Att WWOOF:a - drömmen om Italien!

Den döda zonen

Författarblogg och bokblogg av Martin Falkman - författare till Tunneln i slutet av ljuset och Mördarens väg.

Bokdivisionen

- böcker, läsning och min bokläsning

Adlibris

– En blogg för bokälskare –

Books ABC

Att läsa är att leva - en bokblogg med böcker från A till Ö

Bokbiten

Jag och mina böcker

born a champion

Från flubb till former! min resa från 133 kg till 79 kg.

Bibliotekskort

Två vänner, ett intresse - att se Sverige genom dess bibliotek

Petra Hyberg

All beautyful, creative things

Lingolitt

Lingvistik + litteratur = sant

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: