Tematrio – Påskläsning

2 Apr

Berätta om tre bra böcker som passar för Påskläsning! Är Lyrans uppmaning den här veckan. Det tipsas hej vilt om ”påskekrim” både i bloggosfären och övrig media. Eftersom jag helst läser cosycrime och inte alls gillar de där hårdkokta noir deckarna tänkte jag istället tipsa om lite andra böcker som jag tror är bra, jag har inte läst dem och just nu ligger de på mitt skrivbord och (tja) samlar damm. Jag är verkligen sugen på att läsa dem och mitt projekt Reclaim the bokhylla ger mig möjlighet så ska jag göra det.

På bilden ser ni böckerna som finns på mitt skrivbord på jobbet.

1. Stål av Silvia Avallone, verkar riktigt bra. Den utspelar sig i en lite stad i Italien och huvudpersonerna är två trettonåriga italienska flickor som är på väg att ta steg in i vuxenvärlden.  Anna har stora planer, hon ska plugga vidare och bli domare och politiker. Hennes vän Francesca däremot tänker sig en framtid som Velina (dansar och värdinna i tv, främst som snygga flickor som fungerar som ögongodis för tittarna).  Boken ger en bild av nutidens Italien och två flickors uppväxt. Hon kommer till internationell författarscen den 25 april, funderar på att gå trots att jag inte kommer att ha hunnit läsa boken tills dess.

2.  Systemets sopkvast av David Foster Wallace.  Jag fick för något år sedan boken Infinite Jest i julklapp, även den en bok av DFW. Jag har inte orkat läsa den, främst för att den är en riktig tegelsten med fotnoter och på engelska. Jag har börjat på den men inte känt att jag riktigt hänger med. Nu har däremot hans debutroman kommit i nyöversättning till svenska och därtill i en riktigt snygg utgåva. Såhär beskrivs bokens handling: ”Lenore Beadsman har en tilltrasslad tillvaro med en försvunnen Wittgensteinstuderande farfarsmor, en dominant far som gör experiment med barnmat, en pratsam papegoja som blir frälst, en alltmer påträngande psykoterapeut  och dessutom sitter hon i en telefonväxel som har blivit vansinnig  samtidigt som hon försöker hålla liv i en svårhanterlig kärlekshistoria.” I min mening så verkar den riktigt bra den med!

3. Matchad av Ally Condie. Har haft Hungerspels- och Vampire academyabstinens bra länge nu, vill dyka över den där boken som suger tag i en.  Jag tror att den här trilogin har den potentialen. Boken handlar om 17-åriga Cassia Reyes, i den värld hon lever bestämmer samfundet  vem du ska älska.  På banketten ska hon få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv, matchningen är perfekt. Xanders ansikte dyker upp, men under en sekund flashar Kys ansikte förbi på skärmen innan den plötsligt släcks ner. Vad händer om man inte blir kär i den utvalda, om samfundet valt fel?
Ja ni hör ju hur spännande låter inte det här.

Annonser

Ett svar to “Tematrio – Påskläsning”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Det kunde har varit bättre « Poplitt - 2012/04/09

    […] en dystopi som dykt upp bland YA/ungdomsböckerna. Matchad såg jag fram emot i mitt tematrioinlägg förra veckan. Så vad annat kunde jag göra, fyra dagars ledighet från jobbet, klart jag plockar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Boktycke

En blogg av en aspirerande författare

Vänd blad

Böcker i allmänhet, ungdomsböcker i synnerhet

Il sogno d'Italia

Att WWOOF:a - drömmen om Italien!

Den döda zonen

Författarblogg och bokblogg av Martin Falkman - författare till Tunneln i slutet av ljuset och Mördarens väg.

Bokdivisionen

- böcker, läsning och min bokläsning

Adlibris

– En blogg för bokälskare –

Books ABC

Att läsa är att leva - en bokblogg med böcker från A till Ö

Bokbiten

Jag och mina böcker

born a champion

Från flubb till former! min resa från 133 kg till 79 kg.

Bibliotekskort

Två vänner, ett intresse - att se Sverige genom dess bibliotek

Petra Hyberg

All beautyful, creative things

Lingolitt

Lingvistik + litteratur = sant

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d bloggare gillar detta: